Loading... (0%)


Bogdan Niculae- 7 ani de pasiune transformați într-o sursă de venit

14 July 2015

Bogdan Niculae atribuie succesul său din cadrul proiectului ,,Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri’’ experienței în domeniul graficii, dar și modului realist în care și-a realizat planul de afaceri. SC UZINA PRINT CREATIV, afacerea cu care a reușit să obțină finanțarea POSDRU în cadrul concursului, va funcționa în domeniul web design-ului și al promovării online. Cu sediul în Ilfov, compania lui Bogdan s-a născut din dorința antreprenorului de a-și dezvolta o afacere într-un domeniu drag lui, pentru că, spune el, este bine să dezvolți o afacere într-un domeniu de care ești pasionat.

Motivația lui Bogdan de a participa la această competiție își are originea atât în pasiunea pentru grafică, cât și în nevoia de a fi ʼʼpropriul său șefʼʼ: m-a motivat speranța că voi putea câștiga și astfel să îmi pun în plan visul de a lucra pentru mine într-un domeniu de care sunt atras și în care îmi doresc să mă dezvolt.

Deși avea îndoieli dacă va reuși sau nu să se numere printre câștigători, ambiția și perseverența de care a dat dovadă în conceperea planului de afaceri i-au asigurat lui Bogdan Niculae un loc între cei 40 de finaliști ai proiectului. Mai mult, dovedind că are încredere în potențialul succes al viitoarei afaceri, antreprenorul a contribuit și el la efortul financiar necesar pentru deschiderea companiei: nu eram sigur că voi câștiga, având în vedere că nu aveam experiență în realizarea unui astfel de proiect. M-am documentat foarte mult, am cerut informații suplimentare, am lucrat două-trei săptămâni peste 6-7 ore pe zi la acest proiect, iar într-un final, s-a dovedit că nu a fost în zadar. Consider că planul a fost acceptat în contextul în care am experiență în domeniu, a fost realizat într-un mod realist și, mai mult decât atât, am venit cu o cofinanțare substanțială.

Ideea unei afaceri în domeniul web design-ului a plecat, în cazul lui Bogdan, de la experiența pe care a acumulat-o în această sferă, dar și ca urmare a unor studii de master în comunicarea audio-video: sunt pasionat de grafică, producție publicitară și am lucrat în ultimii șapte ani atât în acest domeniu, cât și în domenii conexe. Am realizat zeci de proiecte grafice și am înțeles că îmi doresc să îmi dezvolt propria afacere în acest domeniu. Am urmat un master în comunicare audio-video și cunosc softuri specializate pentru acest domeniu. Se spune că este bine să dezvolți o afacere într-un domeniu de care ești pasionat și în care ai și experiență, care poate fi un factor decisiv în succesul afacerii tale.

În ceea ce privește sursa de inspirație pentru viitoarea sa afacere, Bogdan Niculae recunoaște că a avut o persoană care l-a inspirat să aleagă drumul antreprenoriatului. De asemenea, el apreciază inițiativa autorităților din Ilfov de a demara acest proiect, dar și contribuția celor care s-au implicat pentru ca acest concurs să fie un succes: da, am avut un mentor. Însă acum aș dori să mulțumesc inițiatorilor acestui proiect, tuturor celor care s-au implicat de la CJ ILFOV, domnilor  Remus Trandafir și Doru Vladacenco, dar și președintelui CJ ILFOV, Marian Petrache, pentru susținerea acestui proiect. Mulțumesc tututor partenerilor pentru efortul depus.

În afara afacerii UZINA PRINT CREATIV, câștigătorul spune că și-ar mai dori să implementeze și alte idei, însă vrea să își concentreze atenție asupra companiei cu care a reușit să obțină finanțarea POSDRU: pentru moment, UZINA PRINT CREATIV îmi va ocupa tot timpul. În schimb, planurile de viitor ale lui Bogdan includ dezvoltarea afacerii înființate și diversificarea serviciilor oferite: îmi doresc ca afacerea mea să crească într-un mod sustenabil și să-și diversifice oferta de servicii.

 “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este un proiect implementat de către Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Asociația Excelsior și Asociația Travel Focus. Prin intermediul acestui proiect, 42 de tineri au primit finanțare până în 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere.  Scopul proiectului este de a finanța înființarea a 40 de noi start-up-uri și de acrea minim 80 de noi locuri de muncă, în judeţele participante la proiect, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.