Loading... (0%)


Proiectul „Antreprenoriatul - șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor", Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale".

 

Proiectul se desfășoarǎ în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea), iar noile firme vor fi înființate în aceste județe.

Sunt targetați în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18-25 de ani, studenții sau femeile cu spirit antreprenorial.

Proiectul are o durată de realizare de 10 luni.

Prima etapă va include selecția a 400 de tineri care își doresc să fie antreprenori și organizarea unei sesiuni de cursuri de antreprenoriat ce va totaliza 40 de ore, pe parcursul a două săptămâni.

Scopul cursurilor de antreprenoriat este pregătirea participanților pentru realizarea și implementarea unui plan de afaceri, oferirea de informații utile și practice despre ceea ce reprezintă o firmă în România și despre cum se pot depǎși eventualele obstacole în dezvoltarea firmei.

 

Cea de-a doua etapă va include selecția a 40 dintre cele mai reușite planuri de afaceri care vor primi fiecare până la 25.000 euro finanțare europeană.

 

Care vor fi responsabilitățile celor finanṭați?

Cei 40 de tineri selectați de comisia de specialitate își vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului pentru cel puțin trei ani și vor investi cei maxim 110.000 RON în activitatea și dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui să angajeze minim două persoane, locuri de muncă pe care vor avea obligația să le păstreze minim 6 luni după încheierea proiectului.

 

Vor avea prioritate la finanțare următoarele domenii de activitate: IT & C, turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, auto, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farma, energie și management de mediu, biofarmaceutică și biotehnologii.

 

Care sunt rezultatele așteptate?

  • Reducerea gradului de șomaj în rândul tinerilor prin crearea a minim 80 de noi locuri de muncă
  • Încurajarea inițiativei antreprenoriale
  • Dezvoltarea abilităților manageriale pentru 400 de tineri
  • Creșterea numărului de întreprinderi
  • Susținerea inovației antreprenoriale