Loading... (0%)


Gabriel Bugnar- despre proiectul care poate sta la baza unei noi industrii

20 July 2015

Gabriel Bugnar, un fost producător TV care, în prezent, activează în sfera antreprenoriatului, a obținut finanțarea de 25 000 de euro prin intermediul concursului „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” cu un plan de afaceri inedit, fără vreo legătură cu studiile și experiența profesională pe care le are în televiziune. FABRICA DE RULOTE, compania pe care el o va înființa în Ilfov, are la bază crearea proiectului unei rulote naționale. Printr-o idee pornită dintr-o pasiune personală, Gabriel dorește să se dezvolte într-o afacere de nișă care nu a fost deloc explorată în România, producția autovehiculelor de tip rulotă, mizând pe potențialul pieței din țara noastră pe acest segment.

Antreprenorul mărturisește faptul că, inițial, a fost neîncrezător în corectitudinea și gradul de transparență al competiției, însă motivația de a-și porni propria afacere s-a dovedit a fi mai puternică decât suspiciunile legate de proiect: am început să am speranța că nu e totul un aranjament, se mai fac și lucruri cinstite, mai cu seamă cu fonduri europene.

Planul de afaceri pentru înființarea unei fabrici de rulote a fost întocmit de către Gabriel în speranța că va obține finanțarea de care va avea nevoie pentru a-și pune în practică viziunea: planul de afaceri l-am trimis cu dorința de a câștiga, iar ideea în sine a fost produsul unei pasiuni personale, dar și al unui fost proiect de emisiune TV: este o pasiune personală pentru care am investit mult timp (și ceva bani, uneori). Cred că a contat potențialul ideii.

Dacă vă întrebați cum se leagă producția de rulote cu studiile regizorale pe care Gabriel le-a urmat în cadrul Academiei de Teatru și Film „I.L.Caragiale” din București, răspunsul vi-l oferă chiar el: nu se leagă nicicum, nu au nicio legătură studiile sau experiența profesională cu ce vreau să fac.

Legat de sursa de inspirație pentru viitoarea lui afacere și pentru alegerea drumului antreprenoriatului, Gabriel Bugnar afirmă că nu a fost inspirat de nimeni în aleagerea sa, însă principala motivație a fost dorința de a nu mai lucra în subordinea cuiva: dorința de a nu mai fi angajatul altuia a fost principalul mentor. Deși mai are câteva idei de afaceri, Gabriel dorește să se dedice dezvoltării companiei cu care a reușit să câștige finanțarea POSDRU, iar obiectivul său final este ca firma sa, FABRICA DE RULOTE, să fie startul unei industrii noi, dar promițătoare în România: cum am spus și în plan, ar trebui ca la final să apară o nouă industrie în România.

Mai multe detalii despre Gabriel Bugnar aflați și pe PaginadeMedia.ro

“Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este un proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și  implementat de către Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Asociația Excelsior și Asociația Travel Focus. Prin intermediul acestui proiect, 42 de tineri au primit finanțare până în 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere.  Scopul proiectului este de a finanța înființarea a 40 de noi start-up-uri și de a crea minim 80 de noi locuri de muncă, în judeţele participante la proiect, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.