Loading... (0%)


How to Web Startup Spotlight Bucharest: o șansa pentru start-up-urilor din domeniul tech de a primi finanțare

30 October 2015

Start-up-urile cu potențial în domeniul tehnologiei vor avea șansa, între 26 și 27 noiembrie 2015, să intre în contact cu potențiali investitori și mentori cu experiență în business, în cadrul Startup Spotlight Bucharest, un program de accelerare desfășurat în paralel cu How to Web Conference 2015, cel mai important eveniment dedicat inovației în tehnologie și antreprenoriatului din Europa de Sud-Est.

În urma selecției făcută de un juriu de specialitate, reprezentanții a 32 de start-up-uri, care au aplicat pe site-ul programului până pe 30 octombrie, vor fi invitați să își expună ideile pe scena conferinței How to Web Startup și să concureze pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partenerul principal al programului.

Aflat la cea de-a patra ediție, Startup Spotlight oferă echipelor finaliste, în cele trei zile ale programului, acces la oportunități de investiții și distribuție, șansa de a face networking cu actori importanți din industria de tech, dar și vizibilitate, prin prezentarea ideii lor în fața tuturor invitaților de la conferință.

Mai mult, cele 32 de echipe finaliste vor participa la 12 întâlniri cu mentori, posibili parteneri sau investitori, în urma unui proces de match-making, în funcție de profilul fiecărui start-up și de experiența fiecărui mentor. Printre investitorii care vor veni la How to Web Startup Spotlight se numără Erhan Erdogan, Venture Partner în cadrul 500 Startups, Max Kelly, Managing Director al Techstars London și fondatorul lastsecondtickets.com sau Martyn Davies, Director al programului de accelerare Ignite, care a lucrat pentru companii precum BBC, Universal Music sau SendGrid.

 În plus, startup-urile finaliste vor beneficia de oportunitatea de a discuta direct cu posibili parteneri de distribuție. Adriana Iordan, Senior Director of Product Management, Avangate, Stejara Pîrcan, Director Comercial la Emag, sau Dan Călugăreanu, Fondator al Alliance Computers și al rețelei de investitori de tip angel Tech Angels sunt printre invitații la Startup Spotlight Bucharest, cu care tinerii antreprenori pasionați de domeniul tech pot intra în contact.

Startup Spotlight este un program dezvoltat în parteneriat cu IXIA, cu susținerea Telekom Romania, Bitdefender, CyberGhost, Microsoft, Avangate, hub:raum, Ambasada Canadei în România, Mozilla și Okapi Studio, prin care startup-urile tech în căutare de investiții sau posibili parteneri pot aplica pentru un loc în finală. Selecția celor 32 de finaliști va fi realizată de un juriu de specialitate, iar rezultatele vor fi anunțate pe data de 5 noiembrie, urmând ca finaliștii să își prezinte proiectele la conferința How to Web, ce va avea loc între 26 și 27 noiembrie, la București. Cei care doresc să aplice în cadrul How to Web Startup Spotlight o mai pot face până pe 30 octombrie pe site-ul programului.