Loading... (0%)


Skyline – o afacere (de) la înălțime

03 September 2015

O altă poveste de succes a concursului de planuri de afaceri ,,Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este Skyline, compania tinerilor Andrei Contu și Claudiu Dăescu, care va oferi servicii de fotografiere și filmare aeriană în zona de sud a României. Bazându-se pe necesitatea unei noi perspective de filmare, care deja începe să prindă și la noi în țară, dar și pe dorința de a sprijini instituțiile din domeniul turismului și ecoturismului, afacerea specializată pe filmările cu drone va oferi servicii personalizate clienților, utilizând noi tehnici și echipamente ce vor micșora costul filmărilor. De asemenea, antreprenorii vor crea magneți cu imaginile surprinse de la înălțime, pe care le vor oferi clienților ca serviciu adițional.

Motivația principală a celor doi tineri de a participa la competiția de planuri de afaceri este legată atât de independența financiară, cât și de dorința de a contribui la dezvoltarea turismului românesc, într-o manieră diferită: motivația a fost dorința de a pune în practică idei de dezvoltare a turismului în România, într-o manieră distinctivă. În plus, dorința de a avea o afacere personală, prin care să ne manifestăm creativitatea, a avut caracter de liant.

Cei doi antreprenori mărturisesc faptul că au fost încrezători în succesul proiectului lor, în primul rând datorită oportunității de a explora oferirea de servicii pe un segment relativ nou în țara noastră: eram încrezători, datorită viziunii asupra complexității dezvoltării afacerii. Noutatea domeniului, filmările cu drone, era o șansă bună de exploatat.

Ideea afacerii a venit de la dorința de a dezvolta un concept nou în domeniul turismului: punctul de pornire a fost crearea unui concept nou în turism sau dezvoltarea unor concepte puțin utilizate. De asemenea, suntem pasionați de aeroturism și considerăm că privim lucrurile dintr-o altă perspectivă, una în care deficiențele se transformă în oportunități de dezvoltare a României.

În ceea ce privește experiența pe care o au cei doi antreprenori în dezvoltarea unui asemenea business, studiile în turism reprezintă un avantaj de care tinerii se vor folosi pentru a dezvolta conceptul de afacere cu care au reușit să obțină finanțarea POSDRU: studiile în turism ne-au dezvoltat creativitatea și adaptabilitatea. Compararea turismului autohton cu cel străin ne-a evidențiat anumite direcții de acțiune în domenii deficitare. Dorim să integrăm concepte de succes din turismul mondial în cel românesc, amplificând simultan valorile țării noastre.

Dacă studiile și-au spus cuvântul în alegere domeniului de business în care vor activa, Andrei și Alex spun că inspirația de a deveni antreprenori a venit din dorința de a crea ceva diferit, dar și de la oamenii apropiați, care i-au încurajat să își urmeze visul: dorința de a crea ceva diferit a fost cheia angrenării în antreprenoriat, dar alături de toate acestea, familia și profesorii de excepție care ne inspiră în viață ne-au ajutat foarte mult prin încrederea pe care o au în noi. De asemenea, am lecturat despre diverse personalități române care au reușit ca întreprinzători, treptat insuflându-ne motivație.

În afară de afacerea cu drone, tinerii mai au în plan și alte idei, pe care vor să le pună în practică în viitorul apropiat: câteva dintre ideile practice realizabile în viitorul apropiat includ servicii de concierge în călătorie, obiecte personalizate pentru turiști, promovarea reciprocă în relații cu alte țări/organisme internaționale, organizarea de activități ecoturistice prin care dorim să arătăm importanța acestora în dezvoltarea României. Printre aspirații se numără o aplicație de remunerare a turiștilor (la nivel național), dezvoltarea aeroturismului, deschiderea unui parc de distracții tematic sau realizarea de documentare.

Cât privește oportunitățile de dezvoltare pentru Skyline în viitor, cei doi antreprenorii mărturisesc că plănuiesc extinderea sferei de activitate și obținerea unor coduri CAEN secundare: dorim să realizăm materiale video de importanță majoră în turism. Altfel, încercăm să dezvoltăm competiții cu drone, să creăm un serviciu de închiriere de drone în vacanțe, dar și să integrăm serviciile de filmare aeriană în domenii conexe turismului.

,,Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este un proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și  implementat de către Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu Asociația Excelsior și Asociația Travel Focus. Prin intermediul acestui proiect, 42 de tineri au primit finanțare până în 25.000 de euro pentru a-și deschide o afacere.  Scopul proiectului este de a finanța înființarea a 40 de noi start-up-uri și de a crea minim 80 de noi locuri de muncă, în judeţele participante la proiect, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, atât în mediul rural cât şi în mediul urban.