Loading... (0%)


Top 10 tineri antreprenori care merită să fie urmăriți

13 July 2015

În ultimii ani, România și-a îmbunătățit semnificativ atitudinea față de antreprenoriat, românii fiind la același nivel cu media internațională de 75% și peste cea din UE (73%) în ceea ce privește atitudinea față de antreprenoriat. Românii au început să aibă mai mult curaj și să-și dorească independență financiară. Deși fiscalitatea le dă multă bătaie de cap antreprenorilor, aceștia nu se lasă descurajați. Vă prezentăm 10 oameni care, prin multă muncă și dăruire, au reușit să își facă un nume în lumea antreprenoriatului românesc și să își transforme ideile în afaceri impresionante. Poveștile lor merită, cu siguranță, cunoscute și urmărite.

  1. Cristina Bâtlan: coproprietar al Musette, brandul românesc de genți și pantofi înființat în 1992, Cristina Bâtlan vinde, prin intermediul magazinelor adminstrate de ea, produse de aproximativ 1 milion de euro pe lună, doar în România. De asemenea, având în vedere că exportul a devenit o parte importantă a proiectele companiei, piețele externe reprezentând aproximativ 30% din totalul business-ului Musette, este de urmărit expansiunea companiei pe plan extern. Anul acesta, Cristina Bâtlan plănuiește să mărească numărul magazinelor Musette, prin deschiderea a încă patru magazine în România și a două în străinătate.
  2. Sergiu Biriș: General Manager și co-fondator Trilulilu.ro, Sergiu, în vârstă de 29 de ani, a pus bazele, împreună cu alți patru tineri, a primului portal românesc de conținut video, Trilulilu.ro. Un fel de Youtube românesc, Trilulilu.ro a fost evaluat la 2,5 milioane de euro și este printre cele mai vizualizate site-uri autohtone. Cei cinci au vândut pachetul majoritar al afacerii unui om de afaceri francez.
  3. Iulian Stanciu: recunoscut pentru funcția sa de director general pe care o deține în cadrul eMAG, Iulian Stanciu este și cel care a creat compania Asesoft pe când era student în anul IV la Facultatea de Cibernetică, de la Academia de Studii Economice din București. În 2014, a preluat de la fondatorul magazinului online eMAG 8,4% din acțiunile pe care acesta le deținea, ajungând, ulterior, să dețină 25,8% din acțiunile companiei. Pe lângă asta, antreperenorul deține acțiuni la cel mai mare distribuitor IT&C din România, compania Network One Distribution (NOD), dar și la retailerul electro-IT Flanco.
  4. Iustin Paraschiv: este un tânăr care a făcut primul milion de euro la vârsta de 23 de ani. În prezent, Iustin Paraschiv este liderul uneia dintre cele mai importante companii de distribuție de produse alimentare de pe piața din România. Carmistin, compania să importatoare de carne, înființată în 2000, este partea a celui mai puternic grup de business din sectorul agroalimentar. Averea tânărului antreprenor este estimată la 65-70 de milioane de dolari.
  5. Mihai Rotaru: Mihai Rotaru este fondatorul aplicației CleverTaxi, prima și singura aplicație de comandă de taxi din România ce permite utilizatorilor selectarea companiilor preferate de taxi. De asemenea, aplicația permite clienților să își plătească călătoria cu taxiul prin intermediul cardului bancar. De când a fost lansată, în anul 2012, aplicația a intermediat peste șase milioane de călătorii cu taxiul, potrivit fondatorului sau.
  6. Dragoș Boeru: împreună cu fratele sau, Dragoș Boeru și-a transformat pasiunea pentru sporturi extreme, mai precis, cea pentru parașutism, într-o afacere veritabilă. Compania TNT Brothers, afacerea celor doi, oferă atât cursuri pentru obținerea licenței de parașutist, cu o durată de aproximativ două săptămâni și un cost de 6.000 de lei, cât și sărituri pentru începători sau pentru cei licențiați. În 2012, cei doi antreprenori au câștigat peste 150.000 de euro din afacerea lor.
  7. Andrei Duncă: este dezvoltatorul LiveRail, o platformă de monetizare a reclamelor video online, cumpărată în anul 2014 de Facebook cu 500 de milioane de dolari. Antreprenorul trăiește în prezent la San Francisco, unde este engineering manager al LiveRail.
  8. Andrei Costescu: tânărul fondator și CEO de 27 de ani al mReady, o companie ce dezvoltă aplicații mobile, Andrei Costescu și-a valorificat pasiunea din liceu și a transformat-o într-o afacere viabilă. În portofoliul său de clienți se regăsesc nume precum Coca-Cola, How to Web, KPMG, TAROM, KFC sau Vodafone.
  9. Andrei Blaj: este proprietarul site-ului Wintermag.ro, cel mai mare magazin online de echipament sportiv de iarnă din România. Deschis împreună cu un prieten, magazinul online al lui Andrei s-a dezvoltat constant în ultimii ani, iar de curând, cei doi antreprenori au deschis și variantă ’’de vară’’ a Wintermag.ro, Summermag.ro. Businessul lor, deschis acum 7 ani, este estimat să genereze un profit de 500.000 de euro pentru 2015.
  10. Andreea Bădală: din 2010, tânăra antreprenoare pasionată de fashion și-a înființat propriul brand, Murmur, care se vinde astăzi în țări ca Liban sau Hong-Kong. Cu stagii de practică în atelierele celebrilor Alexander Mcqueen sau Richard Nicoll, Andreea a avut curajul să intre în lumea afacerilor și primește comenzi din toate colțurile lumii pentru creațiile sale.